diumenge, 14 de febrer del 2016

Concentració de dol, a Cardedeu, per la mort de Muriel Casals






Diumenge, 14 de febrer, unes 175 persones es van concentrar a la plaça de Sant 
Joan en senyal de dol per la mort, la matinada d’aquell dia, de Muriel Casals.






Amb l’estelada a mitja asta, i una flama dins l’estelada de ferro, a les 19,30 unes 175 persones es van reunir a la plaça Sant Joan per recordar la figura que víctima de l’atropellament per part d’una bicicleta havia mort aquell vespre.
La crida a l’acte va ser espontània, durant tot el dia Facebook, Twitter i correus van anar multiplicant-se davant una notícia que molts van rebre incrèduls, tot i que l’estat de la fins fa poc presidenta d’Omnium Cultural i ara Diputada per Junts pel Si anava empitjorant.
La seva cara es va projectar a una de les cantonades de l’Ajuntament i es va començar llegint un text de Vicent Partal que havia publicat aquell mateix matí glossant la figura de Casals. Es destacava la feinada de dècades, els seus inicis en el PSUC i el seu coneixement de l’economia. Es va recordar la seva afabilitat i generositat i que era el “mirall del país que volem crear entre tots”.
A continuació alguns dels presents van anar dient paraules i es va cantar a “capel·la”, davant la fallada de l’equip de so, la cançó de Lluís Llach “I amb el somriure, la revolta”, acabant amb l’himne: Els segadors” i un fort aplaudiment.