dissabte, 14 de març del 2015

La B baixa del setembre del 2014





Mig any més tard de la que havia de ser la darrera gran manifestació abans de la independència, la perspectiva fa veure moltes coses.
El poble, entre els que m’incloc, s’havia il·lusionat, amb un projecte coherent, justificat, i que sols tenia l’oposició de l’Estat espanyol. Per orgull i per economia, a parts iguales. Tant grosses que sumen més de un.
Dins Catalunya semblava que sols els desinformats o els visceralment anticatalans s’hi oposarien, però era sols qüestió d’informar.
Però l’enemic ha sortit dins, com donant la raó a Aznar quan deia que ens deixessin que nosaltres sols ens barallaríem i res aniria endavant.
Interessos econòmics i poc clars, afanys de protagonisme, picabaralles dins els partits quan sembla que la cosa avança i hi haurà càrrecs a repartir... han fet que en tacticisme de partit faci que anant en una mateixa direcció s’agafin camins paral·lels i a una velocitat diferent. I que partits sense ideologia de País, veient que s’enfonsen divaguen i es distreguin de l’objectiu principal. Aconseguir la independència per a gestionar els propis recursos i amb ells construir un país millor.
Fer un Estat nou dóna l’oportunitat de treure lleis obsoletes, de saltar-se vicis i prerrogatives antigues i dins l’empenta renovadora marcar de prop als qui s’enriqueixen a costa dels demés. Ja hi haurà temps d’organitzar-se! Però primer hem de poder decidir per nosaltres mateixos.
El temps va en contra, cada cop el dèficit ens nimba més recursos. S’estan creant lleis per a entorpir els nostres anhels i “legalment” impossibiliten qualsevol canvi, per una senzilla qüestió aritmètica, son molts els que decideixen que seguim pagant.

Total, volia fer quatre ratlles per a posar aquestes fotografies. Costa saber a quin guia seguir quan veus com divaguen.