dijous, 19 de febrer del 2015

Explicació a les destrosses



El descobriment del lloc va venir perquè estàvem acampats en un lloc boscós i la gossa, la Una, va tornar empastifada, pringosa, i fent molta pudor. Després de la bronca corresponent es tractava de saber on havia estat i la vam seguir bosc endins fins arribar a una gran clariana on hi havia unes basses de líquid fastigós, al peu d'una paret trencada.
Investigada la zona, totalment destrossada i sense ningú, vam trobar un edifici ple de xeringues per terra, amb una nota clavada a la paret d'un despatx trencat i sense sostre. Tenia data de 8 anys enrere, sols 8, i parlava d'una inspecció que es faria a les instal·lacions per part del veterinari.
Un edifici proper, també destrossat i ple d'abelles semblava ser un magatzem, ple de caixes de plàstic buides i un altra amb sostre tenia aspecte d'oficina, amb un llarg corredor que donava a petites habitacions on en moltes encara hi havia arxivadors tirats per terra.
Més enllà encara hi havia cinc naus, amb sostre i sense portes. Semblava mentida hi hagués tot allò en una clariana del bosc, i que des del primer punt el demés quedés amagat. Les naus estaven com si haguessin tret els animals, que sens dubte hi havia abans, no feia tant recipients de plàstic per terra no donaven sensació d'una marxa ordenada.
Papers de l'oficina donaven la pista d'estar en una antiga explotació porcina, que havia tingut problemes amb Hisenda i la Seguretat Social, com a mínim, sinó també amb proveïdors, i s'evidenciava una marxa precipitada.