diumenge, 2 de desembre del 2018

Engroguint els carrers



Posar llaços grocs no és només cosa dels independentistes, també dels qui demanen justícia i que els presos injustament tancats, sense judici ni tant sols, quedin en llibertat.
Però el temps que es porta recordant això, i la furibunda reacció d’unionistes que no han comprés que inicialment ho demanava senzillament molta gent que volia justícia, prescindint d’independència, ha convertit a gairebé tots els qui posen llaços groc o porten samarreta groga o bufanda d’aquest color en independentistes,. En persones que no volen estar dins un Estat on no hi ha Dret, i la Justícia es converteix en venjança de les elits que governen i que controlen tot l’aparell de l’Estat.
Sembla que no hi ha manera de raonar, d’argumentar. Es pot pensar diferent, però sempre es pot donar motius per exposar com es creu han de ser les coses, i el qui no ho vol igual pot exposar la seva argumentació. Però és totalment vàlida la frase “Qui taca i ataca, és que no té arguments”
A Cardedeu cada dilluns es troben centenars de persones per a recordar que hi ha presos i exiliats polítics. I sovint, altres dies, es fan accions per a recordar aquesta realitat, que no ha de caure a l’oblit. I el primer dissabte de desembre es va sortir a posar llaços, reposant els que han estat arrancats. I centenars de persones s’hi van posar, i algun van ser insultats, sense més argumentació. “Desgraciados, estais ensuciando la calle” “Meteros los lacitos en el culo”.
En fi, llibertat presos polítics, i que tothom, pensi el que pensi, pugui estar a casa seva, amb els seus.