diumenge, 18 de març del 2018

Cardedeu, imatges del barri de Bellavista







La part de Bellavista és la que està més a Llevant de la vila. A la part nord de la carretera, ja que a la sud hi ha La Granada, barri més antic.
No es tracta de fer una descripció ni història del barri. Descric el que m’inspira.

A tocar del “poblat” de Can Morató, que ja està a Llinars i ha tractat algun cop d’annexionar-se a Cardedeu, limita amb camps, amb pous antics com el de la foto, búnquers de quan la guerra, ja que en aquests camps i fins Can Morató hi va haver un camp d’aviació... També el seu terreny va ser escenari del darrer intent espanyol de contenir als francesos de Saint Cyr el 1808. Però a aquest indret ja sols quedava l’artilleria en retirada, escapant fins.. a Sant Cugat.

 
Les seves cases són torres bastant noves, del darrer terç del segle passat, i les més característiques, per a mi, son les que tenen un torreó incorporat.
Darrerament l’Ajuntament ha volgut invertir en el barri, i s’ha transformat un camp ple de rostolls i una antiga pista per fer aeromodelisme en un parc, que està força bé, i visualment s’ha separat de la carretera, que encara que aquí es digui avinguda rei En Jaume... no deixa de ser la carretera que va a Llinars.