dilluns, 14 de maig del 2018

Lagoa de St André



La costa  del sud de Portugal és espectacular.
Ja no caldria dir més. La que està a la part occidental està protegida en la seva major part. Això vol dir lliure de construccions en varis centenars de metres vora l’aigua, tot el contrari que l’especulativa costa mediterrània d’Espanya, des del Cap de Creus a Gibraltar, amb poquíssimes excepció, com una part del cap de Gata.
Mentre no sigui l’Estat, la col·lectivitat, qui tingui la propietat dels terrenys i algú en pugui treure benefici econòmic, es construirà, i destruirà llocs com aquest tant curiós del Lagoa de St André.
Hi ha una mena d’estany comunicat amb el mar per un braç d’aigua que és més o menys ample segons les marees. I evidentment el corrent va en un sentit o altre segons sigui alta o baixa. Gent en hi ha, visitants que deixen el cotxe a uns cent cinquanta metres de l’aigua, surfistes que es fiquen a l’Atlàntic, gent amb artilugis estranys, amb vela o com un parapent que es desplacen les la “Lagoa”, però al cap vespre, un cop vista la posta de sol... tot queda igual que fa decennis.