dijous, 31 de gener del 2019

Clavegueres de nou

Ja fa uns dies vaig fer una tetra de clavegueres de Barcelona. Amplio.
No són les primeres que veig. Els romans ja en feien, i a Pompeia em van cridar força l'atenció. Allà no es feien profundes, un parell de pams per sota els carrers, però al menys no anaven pel mig, com he vist a poblacions del sud d'Espanya, no fa tant. Llocs petits que no destinen, per diversos motius, recursos a una cosa que ens sembla tant elemental, però que si son quatre gats al poble, i barregen amb els excrements del bestiar que hi passa... no ve d'aquí.
Les de Barcelona tenen l'avantatge de tenir una mica de pendent en direcció al mar, prop del que s'han fet les depuradores, però han de superar obstacles, com les línies del metro i del tren, i s'ha de fer petites cascades i continuar a un nivell més baix i profund. Unes obres d'enginyeria que no es veuen però que són una passada.
Hi poso quatre fotos més, d'un tram molt secundari, però que quan plou s'omple fins el sostre.
I una altra cosa. Els que tiren coses sòlides pels lavabos no són conscients dels embussos que poden provocar. Tovalloletes que no són biodegradables en l'aigua, com s'anuncien, o bastonets, commpreses i coses per l'estil, arriben a tapar ramals petits, que algú haurà de desembussar si no es vol que amb una petita pluja, i no diguem gran, sobresurti tot a la superfície.